tisdag 23 november 2010

jag lever

innomhus nu.
Vintern är här, allt är fruset och inbäddat i snö och utelivet lockar inte så mycket.
Jag har satt en massa energi på att få huset städat de senaste veckorna.
Kastat ut möbler ur vardagsrummet och matsalen för att få mera rymd..och försökt att få en billig men bra förändring. Vi SKA renovera hela nedrevåningen, men när, det vet vi inte. Pengarna som behövs finns inte...och det är inte bara att måla om, nej, allt måste bytas. väggar ska isoleras om och nya väggar göras och tapetseras/målas, köket ska göras om från grunden, nya vatten och avloppsrör in och golvena byggas om från grunden etc etc...

Men för att inte deppa ihop över saker som inte går att förändra för tillfället så försöker jag koncentrera mig på att göra det bästa av situationen... :)

Många ljus e de som tänds varje kväll här nu och mysigt som fan e de!
I morgon bitti åker vi mot finska karelen och är borta tills lördags kväll...kommer bli tungt men nog ska de  väl gå ändå hoppas jag.
På söndag sen ska här julpyntas!

Jag har tyvärr ingen möjlighet att ladda upp bilder ännu. Min datgr gav upp helt och är nu konstaterad död. På makens dator fungerar inte photoshop och han har föprtfarande inte installerat den som det fungerar på..men inom tid ska jag väl få igång det igen..
Lite tråkit med bara text nu men..kände att jag ville ge ett livstecken från mig ;)

Ja, och håll tummarna för mig att jag får jobb till januari! Ska försöka få jobb vi Stadsträdgården här i Jakobstad..

Ha en trevlig vecka!

fredag 19 november 2010

Såg att...

Blomsterverkstaden skulle ha en Julkalender i år. 
Kommer säkerligen bli helt super och det kliar redan i fingrarna och 
inspirations känslan infinner sig före jag ens "öppnat" första luckan!


Kolla in den på Blomsterverkstad


Min dator är sönder, väldigt sönder. Men jag hann rädda alla fotografier och andra filer ur den före den dog helt. Den är på reparation men det ser väldigt mörkt ut för dens framtid. Så jag får väl börja vänja mig.. Använder Timos mac nu, men photoshopen fungerar inte. Så jag kan inte redigera mina bilder (ändra storlek)...Väntar nu på att Timo ska fixa igång stationära macen där photoshop fungerar så sen e jag back in bussines!

Sandra

lite reklam ;)

Länge sen sist!
Jag verkar ha dåligt med inspiration till att skriva i bloggen för tillfället. Har så mycket annat som måste göras, jag städar och städar och städar..funderar över var jag ska hitta de julgardiner jag vill ha men som ändå är i min budget (arbetslös som ja e). Vill få en fin stämning till jul, främst för Rasmus skull så han får fina minnen av jul från barndomen..men också för egen vinning.

Jag har aldrig riktigt längtat till jul i vuxen ålder, som barn gjorde jag förståss det men inte de senaste 15 åren. Men nu flödar inspirationen och jag vill få dendär känslan, lugnet och myset.

här i Jakobstad årdnas årligen en hel-mysig julmarknad med hantverk och design. Inget krimskrams är tillåtet, endast egentillverkat.
Den ordnas vid After Eight och är värkligen värt ett besök!
Kolla in den via deras hemsida här 
gå till "events" och klicka in dig på "Jul på södermalm".


Jag har själv varit med på ett hörn i flera år med "jul på södermalm". Främst för att jag har studerat vid deras kulturmontörs linje och sedan varit på praktik där i nått år. Ett helmysigt ställe rakt igenom! :)

På trädgårdsfronten står det stilla nu, jag hoppas bara att inte snötäcket försvinner för dom har lovat kallt-kallt här inom en snar framtid..ner till -20° och då behövs verkligen snötäcket för att skydda alla stackars växter.

Ha en fin helg!
kram Sandra

onsdag 10 november 2010

vinterland


Här snöar det och har snöat hela natten. Nujust dalar det mest ner flingor med rasande fart och det som blev skottat för lite över en timme sen ser nu igen ut att behöva skottas! 
Får gå ut med sonen efter dagis och skotta säkert.

Har försökt vila upp mig några dagar nu men inte lyckats så bra..känner mig ganska tom innuti och en restlöshet som heter duga har infunnit sig. Däremot får jag inget utlopp för rastlösheten för jag orkar inte riktigt göra något, har en flunssa på gång och den verkar vara tung :/

Hoppas på mera glädje efter att jag hämtat sonen från dagis - har älskar snö och de e så kul att 
se honom gnistra av glädje!

Ha en fin dag!

fredag 5 november 2010

blog-tid som inte finns

Jag har det ganska stressigt för tillfället med totalstädning av hela huset, tusen och åter tusen ideer som jag skulle vilja förverkliga + en enormt trotsig tre-åring i huset. 
Tar en paus nu över helgen och åker till barndomshemmet. 
Kikar in hos er i början av nästa vecka...

Ha en mysig helg och glöm inte att tända ljus för era kära som gått vidare till andra sidan!
Må väl
Sandra