måndag 23 maj 2011

Idag..


Nu blommar aklejorna, pärlhyacinterna, häggen, scilla, tulpaner, vivor, löjtnanshärtan och fänrikshjärtan osv.osv....allt på en gång! Trög start som vanligt, bor ju faktist ganska norrut, men nu är det verkligen igång och till helgen ska chili, paprika och tomater få flytta ut i växthuset..basilikan får dock stanna inne en liten tid till..måste bara sätta upp extra frostskydd i växthuset först.

Torsdag-fredag beger vi oss söderut till Helsingfors för en liten trip. Årsutställning på Kiasma, museet för modern konst ska besökas, vänner träffas och växtlighetsutvecklingen jämnföras..

Jag lovar att jag Ska börja visa lite mera helhetsbilder men för tillfället (och de föregånde åren likaså) har vi haft alltför mycket stora projekt på gång som hr stökat ner hela trädgården..men snart, Snart borde det börja bli bättre..snart..hoppas jag..

Ha en trevlig kväll!

torsdag 19 maj 2011

hej å hå!

Jag har tydligen en blogtorka nu igen. Så mycket annat att göra och så lite ork med datorn.
Jag jobbar varje dag några timmar på stadsträdgården nu, började efter påsk. Det är riktigt kul och jag kommer nog att stanna där så länge jag kan (max 6 månader säger arbetsförmedlingen). Å andra sidan kommer jag inte att kunna jobba så länge heller om jag känner min kropp rätt..vi ska få tillökning i familjen i november och kroppen börjar redan svika. Men men..jag jobbar på så länge det går iaf.


Men vår egen trädgård går det sådär. Jag kan inte gräva, för det gör ont i magen, inte ränsa för jag kan inte böja knäna och frustrationen över att inte kunna göra det jag vill är stor..men allt i sinom tid sägs det.

Frösådderna är jag däremot väldigt igång med, känns mera överskådligt och lätt det. Maken byggde en ny stor arbetsbänk åt mig i april så nu är det lätt och behagligt att skola om småplantor ute i solen (och inne har jag ett halvt rum till förfogande för frösådd) :)


Här har det mest regnat den senaste veckan och det var verkligen behövligt också för att började vara vääldigt torrt..nu är det däremot superfart på all växtlighet och det känns som om sommarn nog kommer med fart i år också, hoppas bara inte den regnar bort för i år vill jag njuta!

fredag 6 maj 2011

Äntligen!

Har vi hittat kameraladdare och fått igång kameran igen, så jag har saknat att kunna dokumentera..!Idag väntar köksträdgården på våran uppmärksamhet..det ska ränsas, grävas om och gödslas. Byggas nya spaljéer och fixas och trixas. Speciell vikt kommer att sättas på Rasmus egen odlingslåda där han ska plantera majsen han har förkultiverat, sockerärter, morötter, pumpor och lök..och blommor ville han också ha :) Nu ut och börja jobba, solen skiner idag och det är väldigt vackert väder, hoppas det håller i sig hela helgen!

Ha en trevlig helg och morsdag ni som bor i Finland!