torsdag 13 oktober 2011

"tallholmen"

Hos mina föräldrar hittar Rasmus alltid massor att titta på, utforska och hjälpa till med.



  Sitta stilla på stenar vid holmen och fundera på vad man ska hitta på händer inte så ofta men det finns lugna stunder också. En solros hade blivit gigantisk.."titta mamma, den e jäääätte stoor!".
Två squash hade blivit lite väl stora också men destu roligare att trumma på...



Senast vi var dit tog vi upp potatis. Eller alla andra förutom jag då, lite svårt att plocka potatis när man knappt får på sig skorna, magen börjar vara väldigt stor nu. 
Rasmus var super snabb med plockandet och tyckte det var hur kul som helst, närmare tre kilo plockade han ihop! 

Två stora örnar seglade över oss när vi kom dit också så det blev lite bråttom att hitta alla fyra tax-valparna som var med, men alla kom levande därifrån. 
De hade en vingbredd på ca 2m och seglade ganska lågt över oss före de tillslut försvann bortom talltopparna. Lite spänning ska man väl ha när man tar upp potatis ;) 
Tyvärr har jag inte så bra kamera så jag fick inte en enda skarp bild av dem..

***

Nu läser jag mest och drömmer om nästa vår och allt jag vill hinna göra då och förhoppningsvis får gjort då. Att vara gravid och ha foglossning under en hel sommar tär på en med stor trädgårdslust. Det har varit en tung sommar och höst och det svåraste har varit att intala sig själv att låta bli allt det roliga. Som senaste, att plantera tulpanlökarna. Jag älskar att gräva ner de små lökarna och få fantsiera mig bort till våren och försommaren. Kan ju bara meddela att det inte alls e samma sak när herrn i huset får ta på sig uppdraget att gräva ner alla lökar som blivit inhandlade medans jag själv fick stå och se på. ville ju så gärna göra det själv! Nästa höst så!

***

Läser denna bok för tillfället och kan varmt rekommendera den.


***

Jag hoppas ni alla får en fortsatt underbar höst!
Själv kommer jag att fokusera på att orka mig genom den sista månaden av graviditeten och att fixa det sista innan lilla bebins ankomst..mycket tid spenderas med Rasmus för att förbereda honom så mycket som det nu bara är möjligt på livet som storebror.