måndag 3 januari 2011

Hjälp!

Jag köpte en julros (Helleborus Niger) i mitten av december och nu håller den på att ge upp. Bladen blir randiga och tappar helt färgen tillslut. Den ser verkligen inte ut att må bra! :(
Jag har hållit den jämn fuktig helatiden och försökt ha den på ett svalt ställe, långt bort från uttrokande element och direkt brännande solljus.
Någon som kan ge tips om hur jag ska klara av att få den att överleva tills våren när jag hade tänkt plantera ut den???

5 kommentarer:

 1. Hej,
  God fortsättning. Jag tror din julros håller på och tackar för sig för den vill ju inte var inne....har du något svalt uterum kanske det går men annars vet jag tyvärr inte..

  Lycka till
  Anna

  SvaraRadera
 2. Min man kom också hem med en sådan julros i december. Är novis på sorten som du men vår har överlevt än så länge. Står i ett svalt men ljust norrfönster, vattnas bara när den känns lite torr och då genom nedsänkning ca 5 min i svagt gödslat rumsvarmt vatten vilket den verkar gilla för det kommer massor av nya knoppar och bladen är gröna och fina.
  Du kanske bara har fått tag på ett för hårt drivet exemplar?
  Önskar dig en god fortsättning på det nya året!/Laila

  SvaraRadera
 3. Min står i husets dragigaste kalla fönster som inte har värmeelement ens i närheten. Än så länge är bara ett blad lite gulnat. Jag ger vatten bara då den torkat upp och ser lite torr ut. Jag har ingen tidigare erfarenhet jag heller av julrosor inomhus. /Mimi

  SvaraRadera
 4. Du har inte något fönster i ett frostfritt garage ???
  Julrosor gillar inte att vara inne.

  SvaraRadera
 5. Har inget annat att tillföra de övrigas råd:) Hoppas att du lyckas att hålla liv i den/Monne

  SvaraRadera