torsdag 17 februari 2011

snö-rapport

Ser att många av er som bor i "södern" börjar ha snöfritt och har haft det ett tag nu, vårlökarna börjar sticka upp sina frusna huvuden och de e allmänt vår i er värld.
Annat är det här - vi har runt -24°C idag, solen e åtminstone påväg fram men snön tycks inte rubba sig en milli, istället kommer de bara mera tycks det som. Dom säger att vi ska ha såhär kallt åtminstone en vecka till..huvvamej! Men jag är glad att jag bor så nära kusten som jag gör, för 20km längre in har dom runt -30°-35°C om morgnarna. DE e kallt!

Dessa bilder är från förra veckan när det ännu gick att vara ute utan att förfrysa näsan.. ;)
Men ni ser, vi har liiite snö kvar ännu...

Här är vår hund, Pikku-Myy. En korsning mellan labrador, irländsk sätter, bayersk viltspårshund och schäfer. Fin e hon, verkligen! Men har ett huvud för sig själv ;)

Jag har skottat fram en gång till stora sittplatser och även all platt-satt yta e nu näst intill snöfri. men runtom däremot finns det snö så de räcker till, skulle kunna exportera den till nått land där de aldrig har sett snö förut, de skulle säkert bli glada...

Idag blir det en bok-dag.
Vågar nog inte sticka näsan utanför dörren så mycket idag, eller de e onödigt att plåga sig i onödan när de e så varmt och skönt här inne.

Ha en solig dag!

7 kommentarer:

 1. Så fin hon ser ut er hund, verkar vara en bra korsning med mer eller mindre bara jakthundar:)) Det är en jobbig tid nu när allt man vill är att det ska bli vår och så kommer det bara mer snö och kyla:( men snart är denna tiden ett minne blott och vi kan sitta ute och fika eller sitta på rumpan i rabatterna och rensa vilket som är härligt:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Så fin och go din hund ser ut! Här har vi massor av snö oxå, snöberg överallt, och imorse hade vi -23 grader! Visst är det soligt och fint på dagarna men nu börjar jag bli innerligt trött på vintern! Jag har flera rosor som är på gränsen till att vara härdig hos mig och flera av dem har klarat sig förvånansvärt bra! Så testa Mary Rose du, det kan gå hur bra som helst! Förra vintern som var jättekall här, var inga problem för rosen, man ska i allafall klippa ner engelska rosor ganska mycket på våren!
  Ha en fin helg!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 3. Mysig hund! I vår familj är nog hunden den enda som uppskattar vinterna fullt ut. Vi var ute och skottade i går så det värker i armarna idag.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Hu så kallt!! Här hade vi +7 för två veckor sen och fick en försmak av våren, sen kom kylan tillbaka med -10, ingen snö dock, tack och lov. Vacker hund!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Söt vovve och visst har vi haft kallt den senaste veckan! Hoppas den kommande bjuder på lite humanare vintertemperaturer.

  Hmm...Clematis kan man aldrig få för många utav och det finns en mängd färger och former som ligger på "vill ha" listan :)
  Måste kolla på din adress för Clematisar ;)
  Trevlig söndag! /Bea

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Fin vovve :=)
  Men nu går vi ju mot bättre tider... tänk dig sol, några plusgrader, grilla korv och solgrottan har du ju redan skottat fram...myyyysigt!

  SvaraRadera
 7. Tack för chilekommentar! Att Hungarian Yellow Wax Hot är tidig låter lovande eftersom jag sår så sent. Kanske kan man ha dem utomhus i ett lugnt och soligt hörn?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera