lördag 26 maj 2012

Fritillaria X 2

Fritillaria meleagris
 Fritillaria michailovskyi
Nu blommar mina Fritillarior som bäst. Jag är stormförtjust i dem och kan inte förstå varför jag inte grävde ner mera lökar ifjol. Dessa är planterade för två år sedan och i år blommar de bättre än ifjol!

Not to self: plantera massor med fritillarior i höst.

***

Jag har ett stort projekt på gång nu. 
Vi har en otroligt ful grusväg som går genom hela trädgården och maken har stenhårt hållit greppet om den för bilen skulle tydligen in i garaget (den har inte varit där sen hösten -07). Men nu har han köpt en grafikpress och helt plötsligt behövde inte bilen in mera ;) så summa sumarum; vägen ska bort! kvickare än kvickt! Jag planerar för fullt (började för flera år sedan så de e finliret kvar). Det blir pergola ala sandra, större köksträdgård och ny rosenrabatt etc. Nu söker jag plåtslagare, svetsare och stenfraktare (vill ha en XXL sten) osv. 
Berättar mera senare, nu är allt bara på papper och så va det ju häckrna som ska göras klara först med rensning, marktäckduk och bark - snart klara dock.

Ha en skön trädgårdshelg!

3 kommentarer:

 1. Blommorna är fina, det låter som att du kommer att ha en hel del att göra framöver. Ha en skön helg /Marika

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder! Så roligt med trädgårdsplaner, blir intressant att höra mer sen : )
  /Cika

  SvaraRadera
 3. Jag älskar fritallarior! Och jag stod så sent som idag och beundrade min svägerskas vackra exemplar i hennes rabatt... för tyvärr är det så att jag själv inte har några på min gård -ännu! :/ Ja, eller jag har en alba och en grekisk variant som är grön-rosa, men till hösten ska jag också sätta ner lökar! :)

  SvaraRadera