fredag 6 juli 2012

Att hinna med eller ej


Jag vill så mycket.
Hinna förverkliga alla idéer och planer.
Hinna njuta,
känna mig tillfreds och få till det..

Men jag lyckas inte riktigt nu känns det som..

Vi håller på här bland annat. 
Bygger ut köksträdgården.
Det är ett fasligt slit eftersom det har varit grusväg här.
Vi grävde först bort ett jämnt lager på 20cm och sen där lådorna ytterligare 30cm för att få ett bra odlingsklimat. Och det var tungt! hohhoo


Det fattas ännu spaljeer och portaler, en pergola längsmed uthuset och absolut färg på uthuset. jag e så innerligt trött på det bruna..måste få bort det snarast!
Gus ska grävas bort bakom köksträdgården, längsmed uthuset och nytt på och marktäckduk såklart...bara vi hinner.

  I gamla köksträdgården har vi också bytt golv..inte riktigt klart ännu, kanter som ska fixas osv..men snart! 


Ja, åså håller vi på att fixar ett utespa. 
Invigt av äldre sonen och klart godkänt men ännu fattas det saker och växter.

Och på lördag ska här ordnas dop för lilla Oliwer. Han har hunnit bli över 7 månader gammal så det börjar väl vara på tiden att få det undanstökat.
Sol har det lovats så vi ska fixa med långbord i trädgården har jag tänkt!

***

Men det ska nog bli bra, med trädgården och så..Jag får bara tänka om, prioritera och försöka acceptera lite ogräs och oklara projekt..
Barnen ska få den tid de behöver, Rasmus är bästa hjälpredan men Oliwer vill helst att jag sitter still och kittlas.. :)

***

Ha en skön fortsättning på veckan!
Hit kom ä-n-t-l-i-g-e-n sommarvärmen igår!


5 kommentarer:

 1. Vad fint det blir, att gräva på gammal väg är ett verkligt slitjobb. Inte lätt att hinna med trädgård när barnen är små, det får ta den tid det tar:) Tänk att det redan gått 7 månader sedan lilla Oliwer kom till världen - härligt att sitta vid långbord i trädgården:)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, skitjobb rätt utsagt e vad de e! Och vi har ännu mycket gammal väg att gräva bort..och då de ska grävas så djupt för att det ska växa nått i det..och forsla bort grus..slitgöra!

   Tänk vad tiden går! 7,5 månader har bara flugit iväg..och äldre sonen fyller 5 år om några veckor..5 år?? hoh hoh..
   Långbord ska bli kul, och knytkalas blir det :)

   Radera
 2. Så fint det är, wow!!! Jag känner igen mig så väl i frustrationen över att inte hinna med. Så fort man äntligen fått en stund över och sätter spaden i jorden hörs ett Mamma! nånstans ifrån. Det är som du säger, det är bara att acceptera, men ibland är det svårt när det enda man vill är att få färdigt sina projekt.

  Jag gillar verkligen kanterna på era odlingslådor, så snygga! Och som kuriosa kan jag berätta att vårt uthus hade dörrar i exakt samma bruna färg när vi flyttade hit. Det tog flera år innan vi fick tid att måla om dem och som jag störde mig på dem under tiden. Fast i din bild är det inte ett dugg störande, så det är ju man själv som ser det, ingen annan.

  Lycka till med dop allt och hoppas du får tid till både fixande och vilande. Kram Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack! vi e nöjda, bara vi skulle hinna göra resten klart nu så skulle vi vara riktigt riktigt nöjda ;)
   Vi körde lite återvinning på nya delen av köksträdgården. Jag sa hur det ska göras och Timo har sågat massa bitar av gamla brädor, listorna e enda vi köpte för att få det att sitta ihop. E riktigt nöjd! först tänkte jag måla kanterna svarta men de blev så fina så de får vara utan färg..

   och dörrarna..suck.. knutarna och fönsterlister osv e i samma bruna färg på både huset och uthuset och vi avskyr dem men hinner inte riktigt med att göra allt samtidigt..snart så..

   Radera
 3. Visst är det härligt att det äntligen blev sommar! Ni har gjort ett fantastiskt jobb! Det blir jättefint! Att inte hinna med känner jag verkligen igen..speciellt nu då jag varit på stranden med barnen under ledig tid : )
  /cika

  SvaraRadera