fredag 23 juli 2010

solrosor och öppna trädgårdar

De senaste veckorna har jag mest ränsat, påtat och framförallt grävt ner dreneringsrör och gjutit stenfot till uthuset. Mamma och pappa samt några vänner har även de hjälpt till en massa!
I trädgården växer allt med brakande fart. Solrosorna speciellt har dragit iväg nåogt enormt och de första blommar nu!
Jag sådde dem som vinröda, helt vinröda, men de blev inte riktigt soim jag hade tänkt mig. De e fina ändå och jag hoppas på att de ska mörkna med tiden! Det positiva är att de äntligen har slagit ut, passligt tills Konstrundan. min man ska nämligen ha öppen atlajé under Konstrundan och i samma veva lär alla se min trädgård..
Det gäller att städa upp gården nu, för de e MASSA skräp överallt. :( Eftersom vi som sagt håller på att renovera uthuset har vi varit tvugna att plocka ut det mesta som har varit i förvaring där på gården..så därför ser det skräpigt ut. Men jag har ju inga problem med att veta vad jag ska göra de kommande dagarna iaf. ikväll blir det dock talko igen, uthuset skall sänkas ner på den nya stenfoten och baksidan ska lyftas upp för att vi ska kunna gräva, drenera och gjuta stenfoten där också.. mycket jobb men väl lönt det!


Här i Jakobstad håller för fullt Jakobs dagar på. Det är ett evenemang som ordnas årligen här i Jakobstad. ! vecka fullspäckad med aktiviteter, man hinner inte riktigt med allt. Men mycket har jag och Rasmus hunnit se. Inte minst igår! Vi var på stan och tittade på marknaden när en god vän ringde och frågade om jag hade tänkt gå på Öpnna Trädgårdar något.. visste inte ens om att de va nu men SJÄLVKLART ville jag gå! Så vi traskade runt i stadsdelen Skata där trädgårdarna var öppna i flera timmar. Egentligen var jag väldigt missnöjd med utbudet men hittade iallafall 1 trädgård som var helt underbar! 1 av 20. De andra var ganska tråkiga, enformiga och utan kreativitet enligt min mening. Men alla kan ju inte tycka lika.. De som har utformat sina trädgårdar tycker säkert att de e helt underbara för dem! Alla med sin smak.

nåväl, nu ska jag nog gå ut och klippa häcken klart och ta mig an gräsmatt klippningen..hoh hoh..dessa saker e sånt som jag gärna skulle slippa göra. Ränsar hellre. Mycket hellre!

Ha en fortsatt skön helg!

1 kommentar:

 1. Hej Sandra,
  Tack för din snälla, snälla kommentar hos mig! Jag blev så glad:)
  Vilken fin blogg du har! Kul att det inte bara är en massa "tanter" som bloggar om trädgård;)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera