torsdag 4 juni 2015

Clematis alpina

Jag har några plantor av alpklematis, clematis alpina. Den äldsta är vid ingången till nya örtagården och in mot stora terassen. 
Nu blommar dem med sina blå söta blommor. Sonen sa det var stjärnor att plocka ned från himlen. Jag gillar den för sin lummighet och att den är så pass härdig så jag inte behöver frukta att den inte ska klara sig här uppe hos oss. 


Idag har jag pysslat på i trädgården mest hela dagen. Maken fortsatte med att måla huset och själv har jag planterat lite perenner jag sått i vinter, flyttat runt och skolat om en bunt med grönsaker, sommarblommor och perenner och fixat lite sommarblomskrukor. Jag försöker att inte ha för mycket sommarblommor, gillar mera att ha hostor och så i krukor men har nog lite sommarblommor också för att få in lite färg.

Ha en skön kväll!
I morgon ska vi hämta hem äldsta sonen som har varit på vildmarksläger sen i måndags! 

5 kommentarer:

 1. En riktigt vacker klematis.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja visst är det! Ha en skön helg du också!

   Radera
 2. Ja tacka vet jag också alpclematisar, de återkommer efter vilken vinter som helst. Har både blåa och vita som frösår sig enormt. Brukar plantera runt småplantorna lite här och där och plötsligt ifjol blommade en av dem rosa? Är de möjligt?
  Har förstått att de nog kan korsa sig men ..den färgen?.:)../h.Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! jag har börjat flytta runt mina små fröplantor också! de kan också bli rosa har jag hört så Grattis! den e säkert underbar! :D

   Radera
 3. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

  SvaraRadera