onsdag 3 juni 2015

vi väntar fortfarande på värmen..

Hejsan!
Här har värmen satts på paus.. det vill som inte riktigt sätta fart. jorden är kall och blöt efter allt regnande och växterna orkar inte växa till sig ordentligt. 
Äppelträden håller på att slå ut men de e flera veckor senare än fjol. Men den som väntar på något gott ;)Jag e så glad att vi valde att göra en lite större damm i trädgården också. 
Nu ska vi bara hitta lite småfisk att lägga hit så det inte blir så mycket mygglarver i den..Och alpklematisen blommar så vackert nu! I soffan på terassen är det ofta ganska vindstilla och en härlig plats att dricka morgonkaffet. 
Snart ska vi göra uteköket klart också, nån dag när det inte går att måla huset för Timo är igång med det nu. Men lite i gången så blir det nog bra! 


Hur har ni det? är det varmare någon annanstans? Vi har kring 10-15 grader dagtid och 8 nattetid..men blåssten och regnet gör att marken inte värms upp ordentligt.


Igår hade vi trädgårdskaffe med några andra trädgårdsnördar från österbotten hos oss. Verkligen ett bra initiativ av Sandra och här skrev hon lite om gårdagens träff; klick klick2 kommentarer:

  1. Vi har liknande väderförhållanden just nu här i östra Svealand. I natt kom ett nytt skyfall så nu har vi dammar lite varstans men än så länge står jag ut med regnet eftersom här brukar vara katastrofalt torrt så här års...
    Allt gott!/Laila

    SvaraRadera
  2. Hey keep posting such good and meaningful articles.

    SvaraRadera