lördag 20 februari 2016

Nya utmaningar!Snart är vi med odlingslott(er)! 
Jag har länge drömt om en plats att odla på, odla mycket! Så att vi kan vara självförsörjande på grönt så länge som möjligt. 
Det visade sig att staden jakobstad har massor av (vanskötta, överväxta) stora odlingslotter till uthyrning. 


I början av januari, just före det började snöa på allvar här, åkte vi förväntansfulla för att titta på platsen där odlingslotterna är med kartan i högsta hugg och skulle bestämma vilka vi ville hyra. 
Så mycket ogräs! Fullt av vide och vildhallon! Förståeligt att de flesta lotterna aldrig hyrs ut. Jag blev riktigt ledsen på hur dåligt de var skötta de som ännu inte var uthyrda. 
Men, jag är eld och lågor ändå, vi hittade några bredvid varandra som vi bestämde oss för att vi (jag alltså) kan ha en chans att klara av att få ordning på. Ca 375kvm av odlingsyta blir vår lilla plätt. 

                         
Vi har beställt MASSOR av frön i år! Detta är inte ens en tredjedel. Här ska odlas! 


Rasmus har bokat en del av odlingslotterna som han ska odla på och jag försöker ställa in mig på att jag endast ska hjälpa honom och visa hur han ska göra, inte bestämma för mycket. 

Riktigt snart ska vi börja förkultivera på allvar här hemma. 
Purjolöken är igång redan men annars odlar vi bara ärtskott, smörgåskrasse och sånt just nu. Och mandariner förstås, Rasmus har sju fina plantor på gång som han sådde före jul. 


3 kommentarer:

 1. Är det i Vestersundsby? Min mamma ska också odla där, men hon har inte bestämt vilken plats hon ska hyra ännu! :)
  Har du bra tips på annan ledig plats som inte är helt igenväxt??
  /Kitty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det e där, de vari riktigt rysligt dåligt skick många av dem många av dem, hon ska absolut åka dit med kartan och kolla på dem före hon bestämt sig så det inte står en stor joo med vide eller hallon på plätten sen!

   Radera
  2. Hon had tänkt fara när snön smälte bort, men så hann det komma ny...

   Radera