måndag 22 februari 2016

"Vitt"

Jag hoppar på Kittys tema för denna vecka; vitt.
Egentligen är jag mera förtjust i mörkare färger i trädgården men när jag började kolla genom mina bilder insåg jag snabbt att det visst finns en del vitblommande växter hemma också. 

Störst är förstås äppelträden, vi har fyra stora gamla träd. Jag älskar när de blommar men underbart är kort. Däremot så är jag väldigt glad att vi har dem som gröna tak! Och vi brukar få stora skördar de flesta år. 


En del annat tänkte jag också visa, som backsippan, Pulsatilla vulgaris 'Alba', fyllda vitsippan, Anemone nemorosa 'Vestal', tvubräcka , Saxifraga ceptitosa och bäraronia, Aronia melanocarpa. 

                

En av favoriterna än ändå Bellis perenner som växer vilt i vår gräsmatta, de är ända orsaken jag kan se till att låta en liten del av gräsmattan fortsätta existera hos oss. De har funnits här sen vi flyttade hot och jag har alltid försökt att inte klippa dem när de blommar utan låta dem fröa Av sig några gånger varje år. 


En till tänkte jag visa för jag gillar saxifragor så mycket och skuggbräckan är mig väldigt kär. De e lätta att dela och jag fick snabbt ihop en massa plantor genom intensiv delning. De är i mitt lilla woodland vid en liten damm som finns där. Så skira och vackra. Älskar att de har så rosaröda blomstjälkar med vita små skura blommor.

                               


4 kommentarer:

 1. Ditt stora äppelträd är bara för härligt! Så fina trädgårdsbilder.
  Roligt att du hängde på i länksamlingen! :)
  /Kitty

  SvaraRadera
 2. Lyckad bild på äppelblom! Vitt är min favoritfärg i trädgården, framst för att allt det vita lyser så fint i skymningen och för att många via blommar länge om hösten - anemoner, blomstertobak...
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har så ljusa nätter här uppe i norr så de vita kommer inte riktigt till sin rätt men i augusti brukar de vara vackra!

   Radera
 3. Vackert med vitt i trädgården. Vackra bilder.
  Ha det bra!
  Marika

  SvaraRadera