tisdag 31 augusti 2010

Skolparken i Jakobstad

Tänkte visa lite bilder från Skolparken i Jakobstad.
Jag och Rasmus brukar vara dit lite mellan varven eftersom det finns något för oss båda där.
Jag gillar lummigheten där och alla små gångar. .. Det är så mysigt där. Enda dåliga är att de nästan e mitt i stan så man hör alltför bra allt buller och billjud.








måndag 30 augusti 2010

barndoms trädgården

Hejsan!
Tänkte visa lite bilder från mina föräldrars trädgård.
Den ligger ca 150 km söderut från där vi bor, i zon 3 ungefär.
Det är en stor trädgård men här kommer jag bara att visa några delar av den..kanske kommer mera sen när jag har varit dit och hälsat på dem igen och tagit mera foton :)

En av ingångarna till köksträdgården.

Detta är köksträdgården, eller en del av den iallafall. Bilden gör den inte rättvis men man ser iaf lite av den. Bakom köksträdgården ligger ett stort område med bärbuskar.

Här har vi nyaste projektet deras, en sittplats med timjan mellan stenplattorna.Den är gjord i år så timjanen har inte riktit hunnit sprida sig ännu men det kommer att bli underbart att sitta där och röra fötterna mot timjanmattan!

En del av stora terassen.

Här blommar rosen "bonica" för fullt.

Ingången till huset som är en gammal stockstuga.

____________________________________________________________________

Har inte orkat göra så mycket här hemma i min egna trädgård. Försöker bara hålla allt i liv som jag redan har. Är sugen på att börja med något nytt projekt men min energi räcker inte till just nu.
Men jag har funderat på att göra upp en lista med saker jag kunde göra varje dag, som att ränsa en liten rabatt, plantera frösådder osv. för att komma igång igen. Så kanske det inte känns så svårt när jag inte har pressen på mig att måsta genomföra stordåd varje dag. Jag vill så gärna vara ute i trädgården men min sjukdom gör mig energilös. Bara att försöka hålla mig vaken några timmar tar en massa energi.

ska nog läsa lite i boken "En lisa för själen" för att hämta lite inspiration till bättring i vardagen.

Ha de gott alla!
Kram Sandra

onsdag 18 augusti 2010

jag kämpar på

Just nu e de väldigt mycket ROSA som blommar för fullt hos oss! jag älskar rosa blom!

Har haft en lååång paus i trädgårdsarbetet. All min energi har gått åt att försöka hålla mig själv i liv. Föll ner i mörkret igen och fick diagnosen djup depression ännu en gång. Jag kommer troligen att bli sjukskriven också.. :/ Men egentligen e de bara skönt för jag behöver vila (annars skulle jag bli tvungen att börja jobba/praktisera inom snar framtid och det räcker inte min energi till).
Ska försöka tillfriskna snabbare denna gång, inte ramla så djupt, gå på alla terapitimmar och försöka andas och tänka positivt och hitta ljuset igen. Fast jag lär nog få kämpa, mycket för att klara av det här ännu en gång...men jag hoppas att det vänder för jag e så TRÖTT på att vara sjuk.

Men idag har jag varit ute i flera timmar igen - sååå skönt! Fast jag bara har ränsat så känner jag mig nöjd med dagen. Har några nya inköp som jag borde få planterade också men de kanske jag får gjort i morgon! :)


Nu ska jag plocka in och torka lite mera örter för torkning så vårat vinterförråd uppdateras lite :)