tisdag 31 augusti 2010

Skolparken i Jakobstad

Tänkte visa lite bilder från Skolparken i Jakobstad.
Jag och Rasmus brukar vara dit lite mellan varven eftersom det finns något för oss båda där.
Jag gillar lummigheten där och alla små gångar. .. Det är så mysigt där. Enda dåliga är att de nästan e mitt i stan så man hör alltför bra allt buller och billjud.
8 kommentarer:

 1. Hej Sandra! Så roligt att du vill följa min blogg och tack för berömmet! Har lagt in dig som favorit så vi kommer att "ses" i fortsättningen. Tala om fina bilder, dina är ju i mästarklass, har bläddrat en del och blir mycket imponerad! Själv är jag halvblind och ser absolut ingenting i sökaren när jag fotar så det blir överraskningar när jag väl får upp bilderna på min storskärm...
  Du är alltså intresserad av örttéer, fascinerande ämne faktiskt. Ska lägga ut fler örtartiklar så småningom. Ser i din blogg att du har gurkört. Den kan du göra te på (blad, blommor och frön kan användas), den är bl.a. "stärkande för hjärtat" enligt en av mina örtaböcker, "den är också avslappnande och påstås ge mod och mildra sorg och nedstämdhet". Även johannesört är dokumenterat bra mot lätta depressioner. Skörda ovanjordiska delar nu under blomningen och torka mörkt och torrt, förvara i mörka glaskärl. Man får se upp lite med johannesört, kan orsaka solkänslighet.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Visste int att man kunde använda något annat än blommorna av gurkörten faktist,och inte heller att man kunde göra te av den, tack för tipset! ska nog gå ut och plocka lite nu då för torkning.. :)
  Johannesört har jag inte hittat ännu men läst en del om den..den borde nog få en plats i min örtagård den också..lär få utvidga örtagården till nytt år för det börjar bli lite trångt där.

  Ska bli intressant att följa din blogg! :)

  SvaraRadera
 3. Hej på dig Sandra. Alltid lika roligt när man får nya följare:)) Vad underbart med en så fin park mitt i stan trots alla ljud från bilarna. Har läst lite på din blogg och jag är imponerad av din positivitet. Det måste vara jättejobbigt att drabbas av depressioner när man är så livsglad som du. Hoppas att det bättrar sig för dig, familj och trädgård och inte minst bloggvänner är undergörande:) Kram på dig/Monne

  SvaraRadera
 4. Hejsan! och kul att du tittade in :)
  Jag har haft både lätta, medel men mest djupa depressioner i mera än hälften av mitt liv. vet ungefär hur de fungerar och försöker dagligen kämpa emot. Min trädgård gör underverk och när jag inte ens orkar gå ut dit så e de min lilla pojke som håller mig vid liv! jag kämpar varje dag och försöker tänka så positivt de nu bara går.. :)

  SvaraRadera
 5. Hej igen! Jag skulle inte försöka torka gurkörtens blad och blommor, det brukar inte bli så bra, utan antingen göra ett mycket koncentrerat te och frysa in som iskuber, tinar snabbt i en kopp nykokt vatten. Eller göra en tinktur: man blandar alkohol och vatten så att det blir ca 25% alkohol, tar en viktdel del färsk sönderhackad ört till två viktdelar delar alkoholblandning och låter dra i en stor burk med lock under två veckor, skaka då och då. Sila ifrån och pressa ur saften ur örten innan du slänger den i komposten. Förvara i kylen, ta en matsked då och då vid behov men inte så mycket så man blir påverkad förstås:)
  Ha en bra helg!
  PS Äkta johannesört växer vild i de flesta ängsmarker.

  SvaraRadera
 6. Ahaa, men då tror jag ja tar och fryser in dem i iskuber :)

  SvaraRadera
 7. Hej Sandra!
  JAg kollade runt lite idag:-)
  Kommer igen när jag har lite mer tid och läser lite mer.
  Ha det gott, H.

  SvaraRadera
 8. Hej Sandra!!

  Tack snälla du för informationen kring mitt 'angrepp'. Ska snarast göra en insats och gräva upp den hostan och ta bort jorden runt omkring. Vet du om detta virus kan ge andra symptom också annat än som det ser ut på bladen jag visade? Tror inte jag gräver upp alla mina hostor om de inte verkar smittade... Eller vad tycker du?

  Hoppas du får den hjälp du behöver..... Har tänkt på dig sen ditt inlägg tidigare i somras...

  Många kramar
  /Charlotte

  SvaraRadera