söndag 5 juni 2011

De e mycke nu!

Ligularia "desdemona" & Ormbunke (okänd namnsort)
Igår kom mina föräldrar hit och hjälpte till lite med byggandet av uterummet. 
Golvet påbörjades, väggar revs, en dörr blev insatt och väggen var tydligen isolerad med sågspån som rann ur i stora hopar när pappa och Timo sågade upp väggen för att sätta in dörrkarmen och dörren.

Idag har vi städat upp all sågspån och Timo har satt in lite mera golv. Själv har jag planterat sista basilikan i växthuset, eller 20 plantor till. 
Ränsat, ränsat och ränsat.
Planterat ut mera sommarblommor, mest blomstertobak som jag dragit upp från frön samt gått runt och småpåtat lite här och där.

Vi håller också på att bygga ett stenparti och en liten upphöjd rabatt vid infarten. Där har förut vuxit mest kirskål så vi tar det säkra före det osäkra och har täckt hela marken med svart rotspärrsduk. Jag har också stammat upp 7 syrenbuskar som är själva den kommande rabatten. Ojoj vad skönt det ska bli när det är klart! :)

OM jag vore en flitigare fotograf skulle jag nu visa bildet på det vi har gjort..men förståss så har det varit för ivrigt jobbande igen så jag har glömt att ta kort :/

Nåväl, detta har varit en väldigt bra trädgårdshelg! 
Jag är mera än nöjd! :)


2 kommentarer:

  1. Du milde vad ni har arbetat! Kul när det är mycket på gång dock:)) Låter fint med uppstammade syrener, du får visa bilder senare. Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Oj vad ni jobbar! Förstår att du längtar tills det blir färdigt.
    Kram

    SvaraRadera