tisdag 21 juni 2011

Gräslök, gräslök, gräslök..


Idag har vi skördat en del gräslök för vinterns matlagning.
Jag klipper den i ca 1cm bitar och packar den sen hårt, hårt i plastburkar och fryser in.
Denna gång blev det 22dl när det var klart klippt och sen efter packningen i burkar så var det ynka 6dl, så ni förstår, jag packar ganska hårt... ;)


Rasmus hjälpte till med klippandet.


Klart för inpackning i de slutliga burkarna..

Nu doftar heela huset av gräslök och jag också för den delen ;) ny parfym ala sandra..

***

Har varit hemma med Rasmus idag som e lite förkyld, i morgon samma sak eftersom han inte får åka tillbaka till dagis före han har vart frisk en hel dag..
själv funderar jag på sjukskrivning för egen del också..jag klarar inte riktigt av att jobba, får grymma smärtor i magen och mina varningsklockor ringer för fullt. så jag tror det börjar vara dags att ta det lugnt och fokusera på att må bra istället för att stressa ihjäl mig över en praktik.


3 kommentarer:

 1. Vad bra att få hjälp med klippandet:) Det är skönt att kunna frysa ner av sommarens överflöd och kunna ta fram till vintern:) Tycker också att du ska sjukskriva dig och ta det lugnt, du måste vara rädd om dig nu! Kram/Monne

  SvaraRadera
 2. Vilket smart sätt att bevara gräslök till vintern! Ska genast tillämpa det och faktiskt odla ännu mera gräslök nästa år.
  Var rädd om dig, låter verkligen som om du skulle behöva ta det lugnt och jag hoppas att du kunnat göra det sedan inlägget skrevs!
  Kram/Laila

  SvaraRadera
 3. Hittade hit via en annan trädgårdsblogg =) vilket jag är glad för. Tack för tipset om gräslöken, har aldrig ens tänkt tanken att jag skulle kunna frysa in den. Ska jag genast göra.

  SvaraRadera