tisdag 13 september 2011

i böckernas värld

Eftersom jag har accepterat att jag inte kommer att kunna utföra något trädgårdsarbete mera i höst så har jag istället börjat min bok-tid tidigare än vanligt.
 I vanliga fall (de senaste 3 åren eftersom jag är väldigt nyfrälst trädgårdsentusiast), har jag inte tagit fram böckerna och skissblocken före marken varit stenhård av tjäle eller snön har begravt hela trädgården.
I år blev det annorlunda, har beställt några böcker för att få någonting nytt att läsa och inspireras av också, jag e beroende av böcker - älskar böcker! 


Karin Berglunds "Med fingrarna i jorden" är verkligen underbar att läsa!


Feng Shui i din trädgård: i samklang med livet av Gudrun H Bengtsson & Louise hamilton
Japansk Trädgård på Svenska 

Dessa två böcker gillar jag verkligen!
Feng shui boken var enkel att förstå och jag fick relativt enkelt en egen karta ritad över vår trädgård med alla element insatt på sätt plats, måste säga att jag hade väldigt många element på rätt plats redan före så helt ute och seglar e jag ju inte ;)
Japansk Trädgård på svenska var fullspäckad med vackra, lugna fotografier och korta förklaringar. Även lite DIY och recept fanns i den, en lyckad sammansättning av inspiration av flera slag, t.o.m. maken tyckte den var intressant och de har han aldrig sagt om en trädgårdsbok förut, i själva verket har jag inte ens fått honom att se i någon sån bok förut.. 

***

Nu väntar jag bara på att det ska bli november så lilla knodden i magen ska hitta ut (och jag blir av med denna hemska hemska foglossning som gör att jag inte ens kan gå mera än två meter utan att vika mig dubbel av smärta). Storebror Rasmus väntar med iver på att få träffa sitt syskon och själv kan jag knappt bärga mig före jag får hålla den lilla och snusa på nyfödd bebis :)


8 kommentarer:

 1. Här blir det böcker nu också eftersom det stormar och regnar mer eller mindre varje dag så det lockar inte direkt till trädgårdsvistelse:)) Så du vet att det blir en flicka eftersom du skrev "den lilla" ? Kul i så fall att ha en av varje:) Men huvudsaken är ju att allt är/blir ok:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ja ni har ju storm ni, här blåser det inte så mycket men regnar destu mera, dygnet runt känns det som.
  Jag ska nog vara lite hemlig när det gäller om de blir pojke eller flicka denna gång ;)

  SvaraRadera
 3. Hej! Har just hittat hit och oj vilken fin blogg du har! Föll direkt för din header med sänghimlen i trädet, vackert! Jag har två små barn och vet hur frustrerande det är när man vill ut i trädgården och fixa men inte orkar eller kan när stora gravidmagen är i vägen. Du får se fram emot våren istället, då kan ni vara ute tillsammans du och liten! Kram Hanna

  SvaraRadera
 4. Klokt att ta det lugnt! Och trädgårdsböcker är aldrig fel. Har själv två hyllmeter! De flesta använder jag som uppslagsböcker, några hämtar jag inspiration ifrån, t.ex. Tasha Tudors trädgård.
  Sköt om dig/er och ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Underbara böcker, den första är en favorit hos mig också - liksom övriga böcker av Karin Berlund. Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Har också börjat med 'böckerna' :-))) Den översta köpte jag på bokrean i våras, men har inte hunnit börja läsa i den än. Jag bara älskar trädgårdsböcker. Gärna i i berättande stil. Just nu har jag två trädgårdsdagböcker jag köpte i London i somras som jag liksom parallell-läser. Istället för att börja där man ska börja, d v s på första sidan, har jag hoppat fram till september och börjar där istället. Tänkte att jag skulle läsa de parallellt med 'tiden'. Men jag jag lär hinna läsa ut dom innan det blir jul :-))

  Aha... du ska få en bebis. Såå spännande!!! Ja, då förstår jag att det inte blir något mer i trädgården för din del i år :-))

  Ha det gott!
  Kram
  Charlottte

  SvaraRadera
 7. "Med fingrarna i jorden" köpte jag på bokrean men den har av någon anledning inte blivit läst. Nu blev jag lite inspirerad att plocka fram den! Mysigt med bebis, förstår att du och ni längtar!

  kram louise

  SvaraRadera
 8. Jag är också inne på Feng Shui, och har även den boken :)
  /nina

  SvaraRadera