måndag 26 december 2011

Jee!!!

Oliwers andra operation lyckades och han är nu i full gång med sin återhämtning. Han låter inte längre som en gammal kaffekokare och han kan äta själv, utan att det känns som att man håller på att dränka honom på samma gång. Han mår betydligt mycket bättre och beteer sig som en helt frisk liten bebis. :)
Vi är ännu i helsingfors på barnkliniken och har nordens främsta barnkirurg inom området som övervakar hans mående och är den som ger beslut om fortsatt vård osv. Det känns iaf tryggt.

Idag har vi fått ta med Oliwer ut från avdelningen också, så vi var flera timmar i lekrummet som finns här på sjukhuset tillsammans med storebror Rasmus.
Eftersom *Oliwer också troligen kommer att få sin sista antibiotika i morgon bitti så är han snart utan kanyl också.


Hoppas ni haft en fridfull jul!
Vi har iallafall firat en minst sagt annorlunda jul men även fått den bästa av julklappar man kan önska sig. <3

tisdag 13 december 2011

Oliwer

Mitään lahjoja emme tänän jouluna tarvitse, paras lahjamme on se että Oliwerin leikkaus onnistuu ja että hän paranee. Jos joku kuitenkin on ajatellut ostaa meille lahjoja niin älkää ostako, lahjan voi silloin antaa rahana ja auttaa meitä Oliwerin hoitoon liittyvissä kuluissa.lahjoituksen voit laittaa tilille FI49 5567 0720 0673 58. kiitos.

Denna jul önskar vi oss inga presenter, inte heller bebiskläder eller nallar till Oliwer. Det enda vi önskar oss är Oliwers nästa operation lyckas och att han blir frisk. Om någon ändå vill komma ihåg oss så köp inte presenter utan ge oss hellre en slant för att betala lilla O´s sjukhuskostnader.  Gåvan kan sättas in på kontot FI49 5567 0720 0673 58. Tack!

This christmas we don´t want any presents at all. The best present would be that Oliwers next operation go well. if you anyway would like to remember Oliwer in any way, please don´t by any gifts, hep us rather pay his hospital bill by sending us some euros.. the account for this is FI49 5567 0720 0673 58. Thank you!

***

Idag undersöktes Oliwer igen och de hittade en ny fistel (gång mellan lungan och matstrupen). Han kan dock inte opereras i Tammefors utan han flyttas till Helsingfos barnsjukhus nästa tisdag och opereras på onsdag. Denna operation kommer att vara den svåraste hittills eftersom den kommer att göras i det första operationsärret där fisteln hade växt ut. Denna företeelse är väldigt ovanlig och inträffar som sagt nästan aldrig.

Vi fortsätter att finnas vid Oliwers sida och hjälpa honom i kampen för livet. Han kämpar väldigt starkt men det är tungt och han måste opereras så snabbt som det bara r möjligt, så vi hoppas verkligen att hans infektion (som är i operationsärret) är borta tills nästa onsdag så att det inte blir en tredje operation eller ny infektion.

måndag 12 december 2011

update

Tänkte skriva en lite update om hur vi har det.

vi går nu in på vecka 5 på sjukhus med lilla Oliwer. den 30.11 blev vi flyttade från intensivavdelningen för nyfödda i Tammefors till intensivövervakningsavdelningen i vasa. Vi hann vara 2 dagar i vasa före oliwers hälsotillstånd började dala igen och i fredags, den 9.12 blev han tillbakaflyttad till tammefors, denna gång till intensivavdelningen för barn. 
Vi väntar nu på att få veta vad det är som är fel eftersom Oliwer inte kan svälja utan att sätta allt i fel hals och varför han låter som en gammal kaffekokare helatiden (han är jätte slemmig) och varfrö hans syresättning faller så snabbt. Han drog också på sig en ny infektion i vasa men den börjar nu vara i ordning, föroppningsvis under 20 i infektionsvärde i morgon.
Klockan 08:00 i morgon kommer han att få sin andra narkos och jag är verkligen rädd för narkosen. Själva ingreppet är en rutinkoll med kamera ner i halsen men de e narkosen jag fasa för eftersom han för tillfället behöver extrasyre för att orka syresätta kroppen ordentligt.

Nåväl. I morgon borde vi vara lite klokare och förhoppningsvis börjar det vända snart så att Oliwer får börja leva det liv som han är värd. Och jag önskar av hela mitt hjärta att detta är sista problemet nu och att bara det är fixat ska han bli frisk. Han har kämpat så oerhört mycket och verkligen visat sin styrka, men det måste börja vända snart för hans lungor orkar inte hur länge som helst och jag vill inte se på när han har så oerhört ont mera. 

Min lilla lilla pojke..jag älskar dig Oliwer!