lördag 21 april 2012

timjandöd och regn

Bedrövelse!
Nästan all gulbladig citrontimjan ser livlös ut. 
Godaste örten vi har, en klar favorit i matlagning och te.
Det ska egentligen vara en kant på ca 40cm med timjan längs med hela rabatten men nu e det brunt :(
Jag pysslade, täckte skottade snö över och försökte klara den men det ser inte bra ut, inte alls.


Några kvistar har liv i sig. I morgon ska jag försöka ta sticklingar av några och se ifall jag skulle få fart på dem då..hoppas, hoppas! 


Skylten har jag gjort i keramik, finns att köpas på After Eight i jakobstad.

***

Idag har jag och Rasmus varit ute halva dagen. 
Flera timmar tillbringade jag med näsan i jorden och rensade kirskål.
Rasmus satt bredvid och radade upp maskarna på rad och försökte få dem att förstå att han inte var en fågel som ville äta upp dem utan en snäll människa som skulle bygga ett hus av jord åt dem..
underbara unge! 
Alla synliga rabatter har vårstädats också, halva tomten är dock snötäckt ännu så man får fixa där man slipper åt. Det regnade här hela dagen också, så lite geggigt blev det och vi fick gå in och byta till torra kläder mellan. 
Men regnet smälter snön snabbt och det gillas skarpt! För nu börjar jag vara trött på snö, det räcker som till nu, jag vill ha vår på riktigt nu!


Nu väntar soffan ikväll..ska försöka att inte krampa ihop helt också, är inte så van med fysisk ansträngning så det lär kännas i morgon i hela kroppen.

Trevlig helg!

10 kommentarer:

 1. Visst är det underbart att få vara ute i trädgården igen. Till slut kommer det en dag då man inte kan hejda sig längre utan bara vill komma igång oavsett väder. Jag har burit jordsäckar en stor del av dagen och det känns i kroppen vill jag lova men det är ganska härligt tillsammans med lite solvarma kinder...

  Hoppas du får en fin söndag.
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de e så roligt när man äntligen slipper ut och gräva och fixa igen efter en lång vinter!
   Gjorde i princip samma idag och nu börjar det nog kännas i en ovan kropp ;)

   Radera
 2. Så synd om citrontimjanen har dött i vinter;( Hoppas att det bara ser ut så och att den kommer igen. Rasmus lek med daggmaskarna påminner om mig när jag var liten, jag älskade att gräva små "bon" till daggmaskar som jag hittade;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får se om den orkar. Den brukar försvinna när den ser ut som den nu gör har jag som erfarenhet från tidigare år. Men lite hopp finns det ännu..jag klippte lite i den idag när jag sökte material till sticklingar..hoppas den får fart på för jag vill inte vara utan den.

   Radera
 3. Hei,
  katselin vasta eilen Strömsön jakson, missä olet ja oli ihan pakko tulla blogiisi vierailulle. Ihana puutarha sinulla!

  SvaraRadera
 4. Din citrontimjan tar sej nog ska du se. Det mesta är ju brunt ännu. Allt och alla längtar efter sol och värme. H. Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, jag hoppas verkligen det men har lite dåliga erfarenheter.

   Radera
 5. Jag tror inte heller din citrontimjan är död,den tar sig igen när det blir varmare.Min ser likadan ut,jag täcker den aldrig.Den vanliga timjan är lite mer känstligt här,den får jag byter ut ibland.uoppas din timjan tar sig.
  Hälsar Renate

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag lever lite på hoppet nu, försöker lugna mig efter besvikelsen igår när jag såg den..

   Radera