söndag 22 april 2012

vandrar vidare


 Mina älskade kängor ville inte gå med mig längre, sulan började gå sönder redan i december när vi var i helsingfors på barnsjukhuset. Vi hittade en skomakare som försökte fixa det billigt och snabbt men han gav redan då dem domen. I förra veckan gav jag upp efter att jag blivit genomblöt varje gång jag gick utanför dörren.
Så nu står de där, utanför dörren, med några nya invånare..

*** 

Idag har jag vårstädat hela halva dagen.
De e såå sköönt att äntligen få gräva runt i jorden!
Alltsom e framtinat är i princip vårstädat och halva syrenhäcken rensad och väntar på barktäckning, andra halvan har tjäle ännu så det tar jag nu i veckan nån kväll.
Det sken sol i morse och var alldeles underbart trädgårdsväder - nu regnar det igen och jag var ute och sparkade runt sista snön så den ska regna bort nån gång ;)
Timo invigde grillsäsongen också och han kom även hem med tussilaago blommor efter promenaden så nu e de nog äntligen vår här också!

Vårkramar
Sandra

13 kommentarer:

 1. Så söta penseerna är där de kikar upp ur dina kängor. "Får vi verkligen lov att vara här?" tycks de undra. Jag vet precis hur det är när man försöker ordna livräddning på ett par älskade skor som hängt med ett tag....Men nu fick de ju en funktion.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, jag har limmat och fixat och försökt få dem att hålla - men förgäves. Däremot så tror ja de ska må bra ute också ;) Har en gammal dam-känga som min mamma hittade i ett gammalt hus för några år sen som huserar taklökar också, bara de snyggat till sig efter vintern ska jag smyga in ett foto av dem nån dag.

   Radera
 2. Synd på kängorna men nu är de ju återanvända:) Skönt att våren har nått er också:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och återanvändning gillas skarpt här :)
   Ja, kan man annat säga än äntligen e våren här också! så jag har väntat och suckat över alla vårtecken som visats från sydligare breddgrader medans snön legat som ett tungt tjockt täcke över allt här. Men nu e vår trädgård totalt snöfri! jee! :)

   Radera
 3. SÅÅÅ fina bilder:) Jag gillar din blogg och tänkte följa men jag hittar varken facebook eller twitter??

  Om du vill delta i min tävling så kan du kika in hos mig, den är i mitt förra lantliga inlägg:)

  Jag önskar dig en kanonvecka.

  LOVE Maria på inredningsvis

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack och välkommen! :)
   Man kan följa den genom att klicka på Följa knappen i vänsterspalten..

   Radera
 4. Det var väl bra att du hittade användning för kängorna, varmt och gott för små söta penséer. Ha det bra / Marika

  SvaraRadera
 5. Vilken superidé Sandra :) Gillar verkligen kängorna! Din blogg får me att vänt mer å mer på att få en egen liten trädgård.. Inspirerar verkligen!

  SvaraRadera
 6. Återbruk är alltid bra och det blev ju jättetufft med penséer i kängorna :-)
  Vi har tänkt några gånger att vi ska grilla men det har inte blivit av än... Kanske till helgen, de har ju lovat ganska bra väder och värme - härligt.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas på varmare väder till helgen också! Idag skulle det vara uppehåll men molnigt men det ösregnar :( så trädgårdsplanerna för dagen gick i stöpet och trollunge nr1 klättrar på väggarna när han inte slipper ut i sandlådan..
   grilla hoppas jag vi kan göra lördag kväll när mina föräldrar kommer hit till oss..

   Radera
 7. Vilken kreativ användning av ett par gamla kängor!! Mycket snyggare än att bara sätta dem i kruka!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera