torsdag 25 augusti 2011

mollie rilestone och saftsvammel


Detta är en luktärt jag verkligen kan rekommendera! UNDERBAR doft och så söt är hon, 
Mollie Rilestone!
 Kommer att få följa med nästa år också, blev verkligen en favorit! 

***
Saftkokning står annars överst på schemat här hos oss för tillfället. Vi kokar och kokar varje dag. Var och hittade 13 lådor med 12st 1 litersflaskor, rena och fina, sparade från 70-talet hos en väninna (eller de va väl hennes bror som hade dem i sina ägor). Köpte dem för en struntsumma så nu har vi massor av flaskor vilket har resulterat i att vi testar mängder av nya saftkombinationer i år. För tillfället är det äppel som står på dagsordningen. Vi blandar med rabarber, citron, myntor, kanel, vanlij etc etc..Lite svårt förstås att få de rätta mängderna av varje sort men hej, vi har massor av flaskor och massor av äpplen så de e bara att experimentera ;)
Snart är det säsong för Havtorn också, då ska vi kallpressa saft för att frysa in.
 Perfekt till vinterns flunsstider.
Åh vad jag är glad att vi har satsat en del på självförsörjning också! :)
Vi har inte så stor köksträdgård men däremot mängder av örter, bärbuskar och 4 fina stora äppelträd varav 3 ger rikligt med skörd varje höst. 
Och det är verkligen en fröjd att få plocka i sig solmogna smultron från midsommar tills frosten blir för hård! 

Dehär äpplena e de som blir sist mogna, sortnamn saknar vi eftersom förra ägarna inte hade den blå blekaste aning om vad de hade planterat..3 kommentarer:

 1. Låter härligt med det där saftandet. Vilken lyx det är att ha allt det där goda i sin trädgård och kunna njuta av det långt in på vintern sen.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Ja det är verkligen en riktig lyx! :)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Underbart med egen trädgård som ger bär och äpplen för saft och sylt. Själv har jag bjudit fåglarna på mina svartvinbär på senare år, eftersom ingen dricker saft, men i år gjorde jag en ändring och faktisk använt saftmaja :)
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera