onsdag 3 augusti 2011

Herr igelkott?

Vi har en liten medhjälpare i kriget mot sniglarna här hos oss. 
Jag har berättat om honom förut , här och här, men då med lite dystrare klang den senare gången. Den gången hade jag fel och det visade sig att jag hade det ännu en gång!

Jag kallar honom för herr igelkott av den enkla orsaken att han är väldigt förtjust i att komma nära mig och också springa efter mig, puffa på mina fötter och vara allmänt social.
Min mamma frågade i måndags varför vi var så säkra på att det var en herreman och inte en fruga? Av den enkla orsaken att han gillade att vara med mig, svarade vi då.

Tji fick jag idag!


i Morse när jag stod och planterade några höstigare krukor vid min nya arbetsbänk så var herr igelkott hela tiden närvarande i lövhögen några meter bort. Det prasslades och flyttades runt en massa kvistar och löv där och jag var lite förvånad att han inte kom och hälsade på mig något fast jag pratade med honom...


Idag när jag och min vän Ninna flyttade på matbordet vid vår terass lite så såg jag helt plötsligt en liten liten igelkott i grusgången några meter bort! En sommarunge! Finns det fler? Och herr igelkott får nog allt byta namn till fru igelkott nu! ;)

Måste försöka få en bild på lillen också någon dag..så söt liten en! :)

2 kommentarer:

  1. Men så underbart att ha igelkottar i trädgården:)) Ett tecken på bra miljö sägs det, skulle gärna ha någon/några i vår trädgård;)) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Du har helt underbara bilder!!! Härliga!!!

    SvaraRadera