onsdag 31 augusti 2011

silver-rosa


Min silver-rosa rabatt börjar vara lite ingenvuxen nu. Jag hade som plan att flytta bort lite växter som inte ska vara där i våras, men tiden räckte inte riktigt till då. När tiden började räcka till så kunde jag inte längre böja mig, så de är kvar. Det får bli nästa vårs projekt ;) 
På väggen vid den upphöjda terassen har jag planer på att plantera en pipranka. Jag vill absolut ha en grön vägg bakom hela terassen. Men jag är inte riktigt säker på växtvalet ännu..lär ändra sig under vinterns gång..
Sen längtar jag tills vår syrenhäck mot grannen har vuxit upp, kan inget annat säga änn att det ska bli skönt att slippa se hans bilvagn (och kirskålsrabatter)..Han är trevlig och så men jag vill ha det privat och slippa bli irriterad på hans val att ha en igenvuxen kirskålsodling..Däremot är jag tacksam över att han många stora träd som kommer att ge en fin bakgrund till häcken sen när den är över 2m.


Ja, helt omedvetet egentligen blev det en väldigt silver-rosa rabatt..fin i skymningen är den!

***

Idag har vi äntligen fått lite fixat på uthuset också. Mina föräldrar har varit här och pappa och Timo har satt in fönster som pappa har restaurerat och fixat allt runt fönstren. Nu regnar det iaf inte in där. Men det är mycket kvar att göra och vi är nog inte klara i höst heller hur mycket vi än hade önskat det.. tiden räcker inte riktigt till och vi är inte precis några snickare heller utan kämpar på i egen takt,. Bara vi har alla ytterväggar täta tills vintern är vi på plus, skulle inte vara så kul om det drog in snö så vi får fukt på golvet.

***

Allium och crocus ska ner i jorden också..längtar redan till våren! 8 kommentarer:

 1. vilken underbar rabatt med allt det där silvriga.

  ha det gott!!

  SvaraRadera
 2. Åh vilken underbart vacker rabatt:)) Kan bli fint med en "grön" vägg bakom terassen. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vackra färger i rabatten och fint med alla stenar! Håller med om att en grön häck i bakgrunden skulle passa bra!
  /Cika

  SvaraRadera
 4. Åh vad snyggt! Toppenfint med stenarna o olika storlekar o med en färg som matchar det silvriga! Lycka till med uthuset.

  //Petra

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig rabatt!! Där kan jag hämta inspiration till min romantiska rabatt som behöver ett lyft.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det ser väldigt snyggt ut! Trevligt att se silver-ljusrött också, det är så mycket ovanligare än silver-vitt och silver-blått och det fungerar ju precis lika bra!! Du har dessutom väldigt frodiga perenner, den där röda röllekan är betydligt tanigare hos mig..
  Trevligt att hitta hit, hälsningar HA

  (HA/ www.cameragardening.com - det verkar som Google kanske inte låter mig logga in..)

  SvaraRadera
 7. Tack ska ni ha för alla fina kommentarer! :)

  SvaraRadera
 8. Åå vad fint du har i ditt trädgård!!!

  SvaraRadera