söndag 26 september 2010

Ännu finns det lite sommar kvar!

Ännu känns det som om en liten del av sommaren är kvar här men hösten börjar nog ta överhand...men liiite till har vi sommarkänslor ;)Idag är det äntligen bra väder! Det har regnat i flera dagar här så det har inte blivit så mycket gjort ute.. jag trotsade dock regnet en dag och var ute och ränsade en rabatt och grävde ned 60 lökar där. Men det var inte så bra idé för jag kände mig febrig i två dagar efteråt och gör det lite ännu.

Men idag lyser solen och det är riktigt fint höstväder! Ska försöka städa upp gården lite idag, vi fiver ju taket ännu (på baksidan, framsidan börjar vara klar för att lägga på plåt). Det lär bli många rundor till ekorosk ännu med allt skräp, ruttna brädor och filttak som ska bort.

Jag har även lite tulpaner som ska ner i jorden ännu..hade tänkt få ned dem idag.
Min bror,hans sambo och mina föräldrar är påväg hit ikväll..vi ska försöka få taket klart på uthuset i morgon. Min bror ska på ett seminarium här i Jakobstad i morgon men timo och pappa hade tänkt bygga tak.
Hoppas att vi får så mycket som möjligt byggt i morgon!
Hade tänkt ladda upp en bild där jag sitter på taket också men nu har Timo med kameran i bilen till jobbet så den kommer i morgon..jag är väääldigt höjdrädd så de va första gången jag vågade mig upp på taket och spika..hjärtat höll på att hoppa ur kroppen i början kan jag ju berätta ;)

Jag kämpar ännu väldigt mycket med min depression, vissa dagar går jag inte utanför dörren, andra är jag hur pigg som helst och donar på...men jag har haft denna depression i måånga år redan, vissa perioder är jag bättre, vissa väldigt dålig. Men jag har äntligen börjat få hjälp och hittat en terapeut och läkare som faktist försöker hjälpa mig att ta mig ur denna onda cirkel..trädgården är min egen terapi, där kan jag jobba bort min ångest och känna glädje över det lilla!

underbara trädgård! :)

och tack för alla snälla kommentarer om mitt höstpyssel, det värmde!

Ha en fin höst-söndag alla!

3 kommentarer:

 1. Jo visst finns det lite kvar av sommaren men det är mycket som redan ser väldigt höstigt ut:) Hoppas verkligen att du kan ta dig ur din depression med hjälp av proffs nu. Att trädgården är din alldeles egen terapi vet du ju redan och alla andra som håller på med denna underbara hobby/mani:)Kram/Monne

  SvaraRadera
 2. Nog är det lite, lite sommar kvar alltid, men vissa dagar är mer höstlika! Jag hoppas på en lång och varm höst för jag har rätt mycket kvar som behöver fixas inför vintern! Skönt att du hittat någon som försöker hjälpa dig att komma igen! Härligt att du har din trädgård!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 3. Visst är det fina höstdagar ännu, och mycket fint kvar. Roligt att plantera lite fint till våren! Skönt att du fått hjälp med din depression, det är inte väldigt lätt att finna i det här landet. Hälsn Mimi

  SvaraRadera