måndag 13 september 2010

uthusrenoveringen fortsätter

I helgen har det hänt ganska mycket med uthusrenoveringen. Mamma och pappa kom hit i fredags på kvällen och då blev det att börja med att gjuta det sista av stenfoten som skulle göras klar. Pappa, Timo och vår vän Christian höll på hela kvällen, jag var ut och tände på lite facklor där det inte fanns lampor så att de skulle se var de körde med skottkärran full med cement..men de blev klara ca 12-tiden på natten och bra blev det!

På morgonen när jag vaknade var mamma och pappa redan ute och funderade hur de skulle fortsätta, Timo höll på att klä på Rasmus för att även de gå ut.
Det gjöts en förhöjning av stenfoten och en stöd stenfot till golvet till vårat blivande uterum.Sen åkte de till brädgården och hämtade en helt massa brädor. Klättrade upp på taket och började riva bort den gamla filten och listorna som höll fast den. Först trodde jag bara att pappa skulle visa Timo hur han skulle göra men vips så var de igång med att spika upp brädorna på taket. Så 1 /4 del e nu klart..återsåtr bara att få resten fixat också, sen kan vi spika på det nya taket! Det kommer att bli så bra sen när det e klart! inget mera regnande in i uthuset och ingen riskt för att snön ska braka söder taket mera! MEN jag kommer att sakna det gamla taket ändå och de gammla söndriga stuprören..de har ju sin charm ändå.. mossan som växte på taket och all bortflagnad färg, rostiga stuprännor och björkarna som växte i dem...
Vi hade tänkt sätta in nya fönster till uterummet men de gamsla som finns där så¨är mycket finare så vi ska beställa nya glas till dem eftersom flera glas saknas och de andra är spruckna..slipa upp dem och måla dem och göra dem användardugliga igen. de tappar säkert också sin gamsla slitna charm...
Men det blir ju praktiskare sen...och jag får äntligen mitt efterlängtade uterum! :)

Nu e jag inte så förkyld mera utan orkar göra ganska mycket..men istället bled Rasmus sjuk så nu e de bra att hållas inne ändå fast jag har så mycket jag skulle vilja göra ute. Skulle förståss kunna ta med honom ut men han har en tendens att hitta allt vatten och blöta ner sig så de e nog ingen idé om han ska bli frisk snabbt.

Ha en skön början på veckan alla och Tack för alla snälla kommentarer! :)


6 kommentarer:

 1. Det blir säkert jättefint! Gamla fönster ska man vara rädd om, så bra att du sparar och renoverar dem! Gamla spåntak är också fantastiskt vackra men jag förstår att ditt tak inte går att renovera på samma sätt.

  Såg att du hade köpt nästan samma lökar som jag! Nu gäller det bara att få plats med dem...

  Skönt att du mår bättre, hoppas Rasmus också kryar på sig snart!

  SvaraRadera
 2. Jo jag gillar att renovera upp gamla saker och ge dem nytt liv. Min morfar har jobbat med att renovera upp gamla möbler så det är troligen därifrån jag fått mycket av min förkärlek till gamla ting :)
  Taket var nog bortom all räddning, det var pärtor under filten men filten har troligen varit på i 50 år och pärtorna bara ramlade sönder mesamma man röre dem så det finns nog inget hopp. vi hade trott att takstolarna var dåliga också men efter en närmare genomgång konstaterade men pappa att det går helt bra att använda dem, tur de, annars skulle vi ha fått riva hela taket och DET skulle ha tagit en evighet.

  Med lökarna ska jag ta itu med nu någon dag..de ska nog rymmas någonstans! ;)

  SvaraRadera
 3. Din Rasmus låter som lillebror som bor här i huset. Vatten = han är där inom 30 sekunder och plaskar. Lite tröttsamt är det allt när man måste byta till torrt om och om igen... :)

  Ser ut att vara mycket spännande på gång här!

  Kul att hitta hit!

  Anna

  SvaraRadera
 4. Jo de e allt lite jobbigt att hela tiden byta till torra kläder..dessutom brukar rasmus klä av sig de blöta kläderna och gömma dem bakom rabatter så man får söka dem också före man hinner söka nya ;) hoh hoh dessa små barn!

  kul att du hittade hit! :)

  SvaraRadera
 5. Hej Sandra! Ditt nya uterum kommer att bli jättehärligt! Kul att det går att ta vara på de gamla fönstren, det som är gammalt har en helt annan charm än det som är nytt!
  Jag flyttade hit till Uppsala redan -87 och träffade min man 7 år senare, han är från Dalarna. Min gamla mamma bor kvar i Jeppis och så har jag en yngre syster som bor med sin familj där oxå! Min bror bor på Skata med sin familj, han har Westerlunds resandehem. Så lite släkt har jag allt kvar där :))
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 6. Så fint det blir:) Skönt att du är bättre från din förkylning, men det är ju typiskt att sonen blev sjuk. Hoppas nu att hans förkylning snabbt går över så att du kan vara med och renovera och greja:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera