torsdag 16 september 2010

ÄNTLIGEN!

Jag planterade en trädgårdsvide i en cirkel för några år sedan för att göra en kojja åt Rasmus. Den skulle växa snabbt och jag hade räknat med att kunna knyta ihop den i toppen efter 1 år för att sedan börja fläta in alla kvistar till en tät kojja.
Det visade sig däremot att den var väldigt trög i strten och när den väl började växa så var hararna snabba att äta upp alltihopa, till några centimeters höjd.
Efter att hararna har mumsat på kvistarna många gånger (främst under vintern) har vi nu, efter nästan 3 år ÄNTLIGEN kunnat knyta ihop den. Däremot är den väldigt tät nu så den e egentligen perfekt..det tog bara lite längre än vad jag hade trott...

Rasmus tycker iaf att de va kul att krypa in i den så den fyller iallfall sin funktion! :)

Den ser ganska liten ut på bilden, egentligen e den relativt stor.över metern hög och två meter bred.

Idag har jag på schemat att börja plantera alla lökar jag har köpt.
Skulle in till en affär igår efter glass så jag tänkte jag skulle titta lite vad de har för lökutbud där..visade sig att de hade ganska mycket..mycket som jag länge velat ha och lite som jag inte visste att jag ville ha före jag såg dem där i hyllan!
kom hem med inte mindre än 100 lökar till..uuups! ;)

Plockade äppel av etta äppelträdet med Timo igår också..blev ganska mycket, så igår satte vi igång första saftmajjan med äppelsaft och idag ska jag koka mera. Vi behöver ganska mycket äppelsaft eftersom vi kommer att plocka havtorn hos mina föräldrar och den blir godast om man blandar den saften med äppelsaft.
Sen tycker jag inte alls om äppelsaften som den är men har läst lite tips på olika bloggar nu och tänkte jag ska testa med att sätta i kanel i saften, hoppas de blir bra för de e så enkelt att koka den i saftmajan när man inte behöver ta bort skal,kärnhus eller nått alls.

Jeps, nu ska jag försöka få nått av de jag hade tänkt göra idag gjort och inte bara sitta vid datorn.

Kram
Sandra

7 kommentarer:

 1. Hej Sandra!
  Vilken supermysig koja det blev, försår att Rasmus trivs att leka där.
  Oj, så duktig du är som kokar saft, själv gör jag bara äppelpajer :=)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Tack! :)
  jag skulle inte orka koka saften om inte min man skulle hjälpa till, så vi delar på arbetet!

  SvaraRadera
 3. Tänk om man fått en sådan koja när man var barn:)) Ser väldigt mysig ut. Lycka till med saftkokningen. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig koja! Förstår att Rasmus gillar den! 100 lökar, det var inte lite det, lycka till med planteringen!
  Ha en trevlig helg!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 5. Saftkokningen fortsätter, hoppas bara att flaskorna räcker till!

  Kojan e jag faktist riktigt nöjd med och Rasmus likaså..Vi känner inte så många barnfamiljer här i stan så jag har satsat mycket på att göra trädgården till en bra plats för Rasmus med mycket att leka med eftersom han ganska ofta e ensam om kvällarna..

  I helgen ska nog jag få ned alla lökarna också hoppas jag! väntar med spänning på våren redan! ;)

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Hej igen :) Roligt att jag kunde inspirera till pyssel :) Strutarna är roliga för man kan byta dekoration/blommor efter säsong. Mina hänger på trappräcket till ytterdörren. Klart du får länka till min blogg :)

  Ha det bäst :)

  SvaraRadera