torsdag 30 september 2010

vill-ha-listan


Först en bild på min underbara son, Rasmus!


Dessa växter finns på min vill-ha-lista...
vallmo av alla d slag är något jag länge har drömt om men ännu inte har en endast av. Denna svarta är helt underbar! vill ha! :)


Malvor är jag också facinerad av, har prövat att plocka frön och så lite men på något konstigt sätt så vill de inte riktigt gro. Vid Aspegrens Trädgård här i närheten har de också läkemalva. Den måste jag ännu hinna plocka frön av för den ska jag ha!


Dehär är väl en släkting till potatis, eller? Därmed också giftig säkerligen..? Den är iallafall såå fin! vill ha, men om mina farhågor om giftig så kommer den troligen att hamna på min vill-ha-växter-när-rasmus-växt-upp. Någon som vet vad den heter?


Rodgersia har jag sökt efter nu i några år men inte hittat..nytt försök nästa vår!


Annars har jag jobbat med förrådet hela dagen, skottat dit grus, byggt trägolv i halva delen och plockat gamla tegelstenar vid EkoRosk som jag ska ha som golv i den större delen av förrådet.. i morgon ska jag förska börja lägga in tegelstensgolvet...om jag orkar och hinner.

Ha en fortsatt fin höstkväll!

4 kommentarer:

 1. Vilken liten sötnos Rasmus är:) Växten du söker namn på är troligtvis Nicandra physalodes (Ballongblomma/Leanderklocka) den tillhör mycket riktigt potatisväxterna. Slit inte ut dig i förrådet:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Tackar! Ska kolla upp lite mera om växten i fråga, tack för namnet, det underlättar AVSEVÄRT! :)

  Jag e bara så stressad med allt med förrådet, de kommer troligen snart snö och då vill jag ha hunnit få in allting före de..sen får jag ju vila hela vinterna ;)

  SvaraRadera
 3. Fin bild på en jättefin kille! Han ser glad och nyfiken ut, egenskaper som jag uppskattar!
  Ballongblomma frösådde jag för några år sedan och den kommer hela tiden upp i trädgården nu också. Ganska ful och bökig, gillar den inte. Vet inte om den är giftig men det är möjligt. Mina sju barnbarn i olika åldrar har dock inte visat något intresse att försöka smaka på den så om du gillar den kan du säkert ha den i trädgården, Rasmus föredrar nog ärtor och smultron mm!

  SvaraRadera
 4. Hittade äntligen hit!
  Och såg din härliga pojke.
  Sedan såg jag Leanderklockan (Balongblomman), som jag hade i många år utan problem och utan att veta, att den faktiskt är giftig. Men sedan en god vän fått frön och deras son stoppat i sig frukterna (som ju är väldigt lika kapkörsbär) och blivit illamående, fick vi reda på, att så är fallet. HUR giftig vet jag inte och jag tror inte, att den finns med på Giftinformationcentralens växtlista.
  Själv tror jag på att lära barn, att man inte kan äta allt. Det finns nog mycket i våra trädgårdar (och hem), som inte är lämpligt att stoppa i munnen. Många kruk- och trädgårdsväxter är klart olämpliga att smaka på. Dit hör nog också Vallmo, förresten...
  Var rädd om er!
  Eva

  SvaraRadera