söndag 25 januari 2015

drömmer

Idag har jag planerat drivhus/växthus i mitt huvud, tittat på bilder och diskuterat det med mina föräldrar som skulle kolla om de har tillräckligt med gamla glasfönster så det räcker till ändamålet. härligt!
bara ryggen håller ska jag börja gräva åt grunden direkt tjälen släpper.

Mitt blivande planteringsskjul hoppas jag kunna städa ur och fixa till så snart som möjligt. oj vad jag längtar! och oj vad jag hoppas att min rygg orkar.

planerna snurrar i mitt huvud dag som natt nu snart. frösådderna har börjat gro men det dröjer ännu länge till omskolning av perennerna som växer långsamt men snart är det dags för de första grönsakerna att åka ned i jorden. blekselleri är först ut hos oss.
så då får jag planera grönsaksland och örtagården förstås också.

men just idag drömmer jag om att kunna smyga runt dammen och kolla in guldfiskarna och smygkika på vad barnen pysslar med..
skulle väldigt gärna sitta i eftermiddagssolen och dricka en kopp te i en av stolarna som ni ser på bilden också.ha en fortsatt skön söndagskväll!

4 kommentarer:

 1. Så fint du har det i din trädgård.
  Gamla fönster såg jag på blocket men jag kommer inte ihåg var.
  Det var iallafall inte i Skåne för då hade jag nog köpt några.
  Fortsätt med dina trädgårdsdrömmar det brukar falla väl in.
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annika!:)
   Min pappa köpte för många år sedan alla fönster från en gammal skola som bytte fönster, han har haft dem i porten sen dess. Nögra har han använt till deras lusthus, några till vårt lusthus, en stor del till deras hall vid plantskolan och resten står och väntar på att användas till något så som ett växthus till mig kanske!
   Och snart är det ju vår ändå!

   Radera
 2. Lycka till med dina drömmar! Men var rädd om ryggen - det är den enda rygg du har!
  Ha det gott! /Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Laila! Jo jag ska försöka ta hand om min rygg. Fick ny tid till fysiatriker till fredag nu och hoppas få remiss till magnetröntgen nu. Skulle vara kul att veta vad som är fel istället för gissningar (diskbråck brukar de säga å de tror jag väl men tänk om) tänk om det inte är det och det bara är nåt enklare..
   Jag vill ju ännu utbilda mig till trädgårdsmästare så ryggen får gärna hålla!

   Radera