lördag 10 januari 2015

Frösåddsplanering

PHar ni börjat fröså eller planera för kommande säsongs frösådder ännu?
Jag frösådde lite perenner 7.1 som ska stratifieras och igår anlände beställningen från seedaholic med en bunt perenner och luktärter. Vissa av dem ska snart sås men först lite arkivering och planering inför kommande säsong. Kul! 
Jag skriver alltid in allt jag sår i min trädgårdsbok. Frösåddssidorna är fulla för flera år sen men jag fyller andra blad med dem nu. Dokumentering är nödvändigt tycker åtminstone jag. Så bra att se vad som fungerade och vad dom inte gick. Att få testat när det just hos oss är bästa tiden för förkultiveringen osv. 


Oj vad jag längtar till mitten sv februari när förkultiveringen är i full gång! Ännu måste jag hejda mig lite. Men drömma är också bra och att låta idéerna mogna. 

Ha en skön lördagskväll! 

2 kommentarer:

  1. Jag skickade igår in min beställning. Mina förutsättningar att kunna så frön blev dubbelt bättre i år nu när vi har garaget i ett skick att det går att börja odla frön som vill gro under svalare omständigheter, och sen växthuset på det...cant wait :) Jag har dock inte lika bra ordning o reda som du har...jag testar thats it :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag kan tro det blev avsevärt lättare att börja så från frö med växthuset och garaget är ju också en guldgruva. Själv fick jag bättre möjligheter med stratifieringen då vi skaffat dubbla kylskåp så nu har jag en hel hylla att testa på!

      Radera