fredag 15 oktober 2010

Blooming Friday - Vilt och vackertTänkte haka på Blooming Friday, veckans tema är Vilt och vackert och detta e mina bidrag.
Första bilden är från Aspegrens Trädgårds yttre stenmur, där växer rosorna vilt upp i muren, och eftersom jag e helt frälst i stenmurar så hade denna bild en given plats - vilt tycker jag också att det är eftersom rosen själv har slagit sig ner uppe i muren :)
Andra bilden är från Punkaharju i östra Finland. Vi brukar köra förbi där när vi är till vår villa eller Timos föräldrar. Väldigt vackert landskap med massor av små sjöar och slingrande väg, upp och ner, över broar och uppför kullar med vattnet runtom en hela tiden! Är ni någongång i östra finland rekomenderar jag verkligen att ni kör genom Punkaharju! 


Ja, dessa var mina bidrag, fler bidrag hittar du på Roses and stuff 

Idag har jag äntligen fått in de sista utemöblerna i förrådet, Timos syster Elina hjälpte mig att lyfta in det tunga bordet samt gungan.
Alla krukor är tömda, allt planterat som ska planterat och gräsmattan klippt en sista gång. Nu är det bara lite av taket kvar på uthuset som ska dit och vi har bokat in hela helgen till det arbetet för Timo e ledig! Sen på torsdag kommer min pappa upp och hjälper till att sätta fast plåtarna och bygga en fönsterkarm till uterummet samt vägg. Sen e vi klara  - då får det snöa hur mycket de vill (fast det snöar ganska friskt redan men det smälter som tur är bort).

Ha en skön helg!


Tillägg;
Var ute och kollade temperaturen men såg en bunt med fåglar i äppelträdet, sprang in efter kameran och fick några bilder knäppta...tyckte denhär bilden passade till temat; vilt och vackert :)

10 kommentarer:

 1. Underbara bilder! Du ser - det löste sig till det bästa nu kan du snart sitta och kanske till och med njuta av snön när allt är klart. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig varit i Finland ( annat än båten till Åbo då) och det är synd. Ni har ett fantastiskt landskap ser jag.
  Ha en fin helg :)

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder du bjuder på!

  SvaraRadera
 4. Hisnande vackra vyer! Och vilken fågelbild! Du är redan klar med höstarbetet förstår jag. Önskar att jag kunde säga detsamma...
  Hoppas det gått bra med taket!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Vilt och vackert, sannerligen, fint och stämningsfult./ tyra

  SvaraRadera
 6. Hej, vad roligt att du var med i blommig fredag så jag kunde hitta hit. Ha en fin fin vecka hälsar en gammal Pedersöre bo/Gela

  SvaraRadera
 7. Hej Sandra hittade dig via Gelas blogg. Lite hemlandstrakter eftersom gubben min just är Jeppisbo. Själv är jag född i Krombi.
  Snygg och intressant blogg du har, har tassat runt lite å kollat.
  Kommer gärna igen.

  Ha en bra måndag.

  SvaraRadera
 8. Hej Sandra! Underbart vackra bilder du bjuder på! Skönt att ni får taket och allt klart innan vintern! Jag har flera gånger försökt skriva kommentarer hos dig men allt bara försvinner ut i cyberrymden, just nu tycker jag att blogger kronglar fasligt mycket, jättetråkigt!
  Ha en trevlig vecka!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 9. Hej Sandra! Vilken jättefin blogg du har, och vilka vackra bilder. Hit återkommer jag gärna.
  Ha det bra. Kram

  SvaraRadera
 10. Hej, vilken fin bild den sista var med fågeln. Vilt och vackert. Ha en fin fin dag/Gela

  SvaraRadera