tisdag 19 oktober 2010

förfall

Nu börjar det verkligen se ut som om hela trädgården går i vila. Träden e nästan 100% utan löv, buskarna likaså. Hostorna är bara en enda brun-gul gegga osv.
Men jag gillar "desdemonas" förfall, "magnus" kommer stt stå stilig hela vintern igenom och solrosorna ger mat till småfåglarna..förfallet är på något vis romantiskt, som poesi..

Men jag längtar till våren...


Förrådet är nu till stor del klart. Stora hyllan (här ses en bit av den) är redan fullproppad med krukor, krukor och ännu mera krukor, ja och lite annat smått och gott..ännu e hyllan längst upp nästan tom så det rymms mycket mera ännu..på andra sidan är ett upphöjt trägolv där alla möbler är, byggde upp trägolvet så att de inte skulle stå mot det fuktiga golvet.
Har börjat sätta in tegelstenar som golv, en till hop med gamla tegelstenar väntar utanför dörren på att bli placerade och sen gäller de att hitta ännu mera tegelstenar före de e klart (vi plockar tegelstenarna från ekorosk, gamla som folk har slängt..de har en fin patina)


Idag regnar det här så det blir inte så mycket trädgårdsarbete, inte heller takbygge för jag vågar inte gå upp på taket nu när det är blött och halt. I morgon har de lovat sol så då ska vi spika fast det sista av takstommen och om vi hinner, börja sätta fast takplåtarna..annars lämnar det till torsdag när min pappa kommer och hjälper oss.

Har ni börjat mata småfåglarna ännu?
Vi satte ut första fågelmatsautomaten för några dagar sen och nu är det full rulle där..älskar att se på någlarna när de förtjust pickar i sig maten..
Här hittade jag en lista på vad för slags frön olika fåglar äter.
Kan vara kul att försöka locka en viss fågelart till trädgården :)

Ha en skön dag och tuuuusen tack för alla kommentarer i förra inlägget, jag blir så glad av era glada tillrop! :)

Sandra

4 kommentarer:

 1. Nja, jag vet inte om jag håller med dig om att "förfallet" är romantiskt men:)) Längtan efter våren infinner sig vanligtvis strax efter nyår men då kommer den med besked;)) Längtan alltså. Vi har inte börjat att mata småfåglarna än men vi får nog börja snart för vi har en talgoxe (tror i alla fall att det är samma pippi varje år) som står och ryttlar utanför köksfönstret när vi äter frukost, som för att tala om att nu vill vi också ha mat:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Jag älskar förfallet...
  Nej jag har inte börjat mata fåglarna ännu för det finns mycket äpplen kvar till dem till. Fast snart skall jag göra det för det är så kul och sitta och titta på och spännande vilka som skal komma och hälsa på
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. En del förfall är vackert, annat bara bedrövligt. Här har frosten också gjort sitt och tagit det mesta.
  Även här har fåglarna (talgoxar, hackspettar, blåmesar och koltrastar börjat "tjata" på mig. Om det inte ösregnar i morgon åker alla fågelmatarna fram.

  Fint med återbrukstegel!

  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Jag har upptäckt hur vackert till och med förfall kan vara - genom kameralinsen! En ny och härlig upptäckt som ger livet fantastiska mervärden:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera