tisdag 12 oktober 2010

Första snön

Vaknade till ett snötäckt landskap i morrse...vitt på taken och marken. Eller snö och snö, mera hagel..små små pärlor överallt!
Men solen tittade fram redan från morgonen och nu är allt redan bortsmält.
Strålande sol har vi haft idag, fast det är kyligt och man får ha på både vantar och mössa för att inte frysa ihjäl.
Vi har jobbat med taket idag de få timmar Timo var hemma före han åkte till jobbet idag. Jag har också stress-planterat alla växter som har stått i krukor - grävde ned dem i köksträdgården i väntan på sin rätta plats till våren. Iallafall e dom nere i jorden nu!

Bergklinten blommar för fullt och lyste helt himmelskt i morrse när solens värmande strålar lyste på dem!

7 kommentarer:

 1. skit fint! he je nästan he vakraste som finns hede då blommor blommar ännu å får hede första frost lagre/ snölagre på se! :)

  SvaraRadera
 2. Brrr, snö!? Men det är inte mycket bättre här, vi hade första frosten i natt! Ha det bra! /Katarina

  SvaraRadera
 3. Vackert är det men jag gillar inte snö;( Tur att det smälte bort fort i alla fall:) Tänk sedan till våren då har du haft hela vintern på dig att bestämma dig för var du ska ha alla dina "stressplanterade" plantor det blir nog kanon.Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. jojje; jo e va hur snyggt som helst i måråst! solen lyst, snön va som små pärlor på alla blommor å blad..sååå fint men ack så bedrövlit fö snart har vi 1m snö å he ji itt na kul ti skott - alls! ;)

  Katarina; jo, första snön kommer alltid denhär tiden på året här hos oss..sen har vi en låååång vinter framför oss men snön smälter bort ännu nån månad före den kommer för att stanna - hoppas jag! (jag gillar INTE att skotta snö!)

  SvaraRadera
 5. Monne; jodå, jag lär nog ha tuuusen skisser till våren med allt som ska förverkligas, ändras, byggas etc etc. därför gillar jag vintern på sätt och vis, för jag kan lugnt planera och får tid till att tänka genom allt riktigt bra, vi har ju lång vinter så.. de blir nog bra! ;)

  SvaraRadera
 6. Näe, säg inte att ni fått snö, redan?
  Fint men liiite för tidigt.
  Ha en skön vecka!
  Camilla

  SvaraRadera
 7. Hej Sandra :) Oj - snö! Kors! Visst har vi haft kallt, +2 i natt, om man nu kan kalla det kallt, så jag är glad att jag fick gjort röjet i helgen och många växter fick grävas ned i pallkragen, där de som dina, får stå i skydd över vintern.

  Tack för hälsningen, såg att jag "följer dig" och har hälsat på hos dig många gånger, skall nu bli bättre på att skriva en hälsning :)

  Ha det gott :)

  SvaraRadera