fredag 29 juli 2011

Arbetshörnan


 Såhär ser min nya arbetshörna ut som vi håller på att fixa till. 
Timo snickrade ihop planteringsbänken redan tidigt i våras men det var lite jobb med att få dess plats fixad. Det var förut en stor kompostliknande hög här.
Timo kämpade i flera dagar med att förlänga dreneringsrör och fylla fast ett dike som var har bakom mellan tomterna. Sen sattes en ca 1,5m djup rotspärr ner för att försöka förhindra största delen av kirskålen och parksliden som grannen "odlar" i sin komposthög. Vi satte också marktäckduk under gruset för att underlätta lite ogräsrensning i framtiden.

Bara vi hinner och har ork ska det byggas ett plank som avskärmar mot grannen (bakom planteringsbordet) och mot komposten och verktygsförvaringen till vänster. Jag tror även att planteringsbänken ska få sig en omgång med svart färg till nästa vår. planket kommer också att vara svart enligt den nuvarande planen.

På denhär bilden ser man ännu inte grannens underbara kirskålsodling osv. men dagen efter att denna bild blev tagen var han där med sin djungelkniv och högg ner parksliden, som jag faktist tycker e riktigt fin (så länge den inte invaderar vår trädgård) så nu ser det ganska bedrövligt ut..
vilken tur att vi har ställt i ordning för planket så slipper jag bli ledsen över vad andra sysslar med.

kallbänkar borde jag också få rum med för alla frösådder..och och..ja ni vet hur det blir ;)

9 kommentarer:

 1. Vilken härlig plats du har fått till:) Ser med förväntan fram emot att få se ett plank och annat som du planerar:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Åhhh, vilken underbart härlig arbetsplats.
  En sådan skulle jag också behöva.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Tack :) jaa jag bara hoppas att planket iaf ska vara uppe till nästa vår..försöker att inte vara så tidsoptimistisk här nu ;)

  SvaraRadera
 4. Superfint, den kommer att bli ännu finare i svart!
  Planket behövs förstår jag. Tills det kommer upp får du blunda när du råkar vända dig åt det hållet!
  Önskar dig en skön helg!/Laila

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig arbetsbänk. Trist med invasion från grannar men en bra ursäkt att få upp ett snyggt plank snabbt!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Rotspärr tycker jag låter mycket intressant. På andra sidan staketet hos oss frodas nämligen också parkslide :-( Hur gjorde ni?

  Vilken trevlig blogg du har. Jag blir gärna en följare.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 7. Vi grävde ner en hårdplast, svart hårdplast som lämnade över efter att vi drenerade runt huset och fuktisolerade grunden, ingen aning vad själv plasten heter men allt som e tjockt och inte går att ens klippa med sax borde fungera skulle jag tro. Vi grävde ner den då ca 1,5m och sen lämnade lite ovan jord också så det i framtiden ska gå att fylla upp jord utan att rotspärren måste flyttas upp.

  Och välkommen hit! :)

  SvaraRadera
 8. tack för titten vi fick i fredags av både konstrundan och trädgården. Det finns så många fina grejjer som blickfångare bland era planteringar och byggnationer. Kul att känna igen sig på fina bilder som du delar med dig av. Ha det gott. Laila

  SvaraRadera
 9. Vad fint du har e Sandra,man blir riktigt inspirerad att börja med egen trädgård. Problemet är ju att man ännu inte har någon trädgård att fixa i. Hit kommer jag garanterat att kika in fler gånger :)

  SvaraRadera