tisdag 26 juli 2011

Ni får ursäkta mig nu för min frånvaro från bloggen.
Jag har en så fruktansvärd ångest för tillfället. 
Jag kan som ni redan vet knappt rensa bort ett enda grässtrå för tillfället och det verkar bli sämre och sämre med den aktiviteten.
för tillfället är jag glad jag kan röra på mig några timmar per dag.

Trädgården ser ut därefter också, förstås. Ogräset hånskrattar åt mig varje gång jag går ut dit och det känns inge roligt alls, som om allt faller samman.
Jag skulle inte bry mig lika mycket om det inte vore för omständigheterna. Min man deltar i Konstrundan i år också, en finlandssvensk konsttillställning med öppna ataljéer runt om i svenskfinland. Timos ataljé är här hemma, omsluten av trädgården. Och för att göra det ännu värre så är Timo så stolt över vår trädgård så han i all iver i vintras (före vi visste att jag var gravid) skrev i beskrivningen över vad som finns hos oss även trädgården. Nu e de inte så att jag inte skulle ha tyckt att det var ganska kul egentligen att få ha lite extra folk i trädgården MEN jag vill inte visa upp detta förfall :( och det som tär på mig mest är att jag faktist inte har en enda chans att göra någonting åt eländet. 

"ta det med en nypa salt" fick jag höra för någon dag sedan. och det skulle jag kanske kunna göra, om jag inte skulle bry mig eller vara så pedantiskt lagd. Men trädgården är det enda jag egentligen är pedantisk med på riktigt och jag vill vara nöjd med den men nu kan jag inte vara det å då går det absolut inte att ta det lugnt. 

usch vilken ångest en sådan liten trivial sak kan ställa till med.  :(
Och jag vet att jag kommer att skämmas så fruktansvärt hela helgen, för varenda besökare och det river ett stort hål inom mig.


2 kommentarer:

 1. Hej!
  Oj, det lät jobbigt!
  TIPS: Gör ngt enkelt och vackert blickfång som fäster blicken genast för besökarna, när de anländer till er = intryck! T ex ett stilleben med en stor zinkbalja med vilda blommor, gräs, vass, några krukor, vattenkanna osv det kunde lätta upp bekymren! Lycka till!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Jag tror faktiskt att du inte behöver ha så stor ångest. Här har jag varit i Tyskland i en vecka, innan dess regnade det varje dag nästan och efter nästan en vecka hemma har det fortsatt att regna;( om två veckor ska vi ha växtmarknad med "öppen trädgård" och jag tycker att trädgården liknar "skit" men idag blev det lite av att ljus i mörkret, vi fick besök av några som ville se vår trädgård. De var SÅ imponerade och tyckte att den var jättefin så jag tror att "våra" ögon inte ser samma saker:)) Ta det lugnt och du ska se att de som kommer tycker att din trädgård är fin:)) Kram på dig/Monne

  SvaraRadera