lördag 9 juli 2011

solsken blev till åskoväder


Vaknade till strålande sol i morse. 
Fjärilarna och humlorna flög febrilt runt och sökte nektar..
tryckande värme var det även i morse.

Helt plötsligt drog mörka moln in och kort därefter började det mullra och regnet öste ned.
Ett tag slog flera blixtar ned några hundra meter från vårat hus och hela huset skakade litegrann.
Jag gillar regn, men inte direkt ösregn för så många höga perenner vinkar omkull då, men det har iaf blivit ordentligt vattnat efter dagens regnande dock valde naturen lite fel tidpunkt att regna. Vi har nämligen spikat fast spikreglar på en vägg idag och det finns faktist mysigare saker att göra än stå i ösregn och få sågspån fastklibbat över hela kroppen.

Jag fick också äntligen ett nytt stöd åt en av våra stora röda vinbärsbuskar gjort idag. Det gamla stödet som förra ägarna hade gjort gick helt sönder i vintras och jag trodde att kanske busken skulle klara sig utan stöd, vilket den absolut inte gjorde! 
Efter kämpandet med att få stödet på plats i en regnvåt buske och ösregnet tyckte jag faktist att det började räcka med bravaderna för idag.. ;)

I morgon ska vi börja spika fast brädbeslåningen på väggen vilket jag inte ser fram emot alls. Ännu mera räknande och funderande och mitt humör sjunker bara av tanken..men, det ska göras och de e jag som vill ha uterummet så de e bara att försöka behärska sig och snällt spika fast brädorna.


1 kommentar:

  1. Vilken underbar bild:) Håller med dig om att det är bra med lite regn för växterna men det kommer oftast när man inte vill att det ska regna:)) Spika bräder i regn låter inte heller speciellt kul, hoppas att det går som en dans;)) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera